datastream

Idén visszatér a dataSTREAM konferencia!

Mesterséges intelligencia – Klasszikus vagy praktikus?

A technológia ideális esetben lehetne egy „okos asszisztens, aki elintéz helyettünk dolgokat, anélkül, hogy nekünk eszünkbe jutna”. (Larry Page, Google)

Képzeljük el, hogy egy számítógép tervezi meg a napunkat, megkeresi a leggyorsabb útvonalat a munkába jutáshoz, érdekes filmeket és új éttermeket javasol, lefoglalja a legjobb repülőjegyet a következő külföldi konferenciára vagy akár megrendeli a készletünkből éppen hiányzó legó darabokat.

Alkalmazások, technológiák és mesterséges intelligencián alapuló megoldások már most is léteznek: a Waze javasol útvonalat, a Tripadvisor küldi az közeli éttermek listáját, a Netflix ajánl filmeket, a WLWYB segít megtalálni a hiányzó legót. A kérdés az, hogy vajon mikor jutunk el odáig, hogy ahelyett, hogy ezek az alkalmazások folyamatosan hatalmas mennyiségű információval bombáznak minket, már döntenek is helyettünk.

A cégek a folyamatosan növekvő mennyiségű adataikat újabb és újabb módszerekkel, technológiákkal igyekeznek feldolgozni, hogy a megfelelő termékeket alakíthassák ki, megjósolják az ügyfeleik viselkedését vagy felfedezzenek csalásgyanús ügyleteket. Új, korábban nem használt adatforrásokat kezdenek elemezni, hogy még több információhoz jussanak az ügyfeleikről.

Mit hozott a mesterséges intelligencia az üzletbe? Vajon a klasszikus módszerek vagy az új technológiák hatékonyabbak?

Az idei dataSTREAM konferencián ezekre a kérdésekre keressük a választ, és megmutatjuk, milyen klasszikus és új elemzési módszereket használnak ma a cégek.

Időpont: 2017. április 27. 9 óra
Helyszín: La Vida Loft Rendezvényterem (1095 Budapest, Soroksári út. 48.)