Előadások

Boa László, IBM

IBM (Watson) chatbot implementáciok tanulságai

Az előadás során hallhatunk a chatbot implementációk során tapasztalt jellgzetességekről, érdekességekről, “hogyan csinaljuk” best practice-ekről... sallangmentesen, mellébeszéles nélkül.


Ilyés Virág, Katona Eszter, Varjú Zoltán, Precognox

Ki hogy beszél és milyen képet vág hozzá?

Kutatási projektünkben a multimodális tartalomelemzés lehetőségeivel foglalkozunk. A migrációs válság során a hazai online médiában megjelent több mint negyvenezer cikket és a hozzájuk tartozó majd' tízezer képet elemeztünk, hogy megtudjuk, hogyan tematizálták a témát az egyes médiumok.


Sztahó Dávid, BME TMIT

Érzelmi információk azonosítása beszédből

A beszédünkben rejlő nem-verbális információ sok mindent elárul rólunk. A hangok képzését befolyásolja a mindenkori egészségi és érzelmi állapotunk is. Az előadás során a résztvevők megismerhetik a hang-alapú érzelem azonosítás során fellépő feladatokat, a felismerés technológiai folyamatát, az alkalmazás gyakorlati problémáit, valamint a jelenlegi state-of-the-art megoldásokat.


Vada Gergely, Fusion Vital

„Vakfolt-elemzés”: megmutatjuk a teljesítményt befolyásoló szempontok ismeretlen területeit

A teljesítőképességet meghatározó szempontok mintegy 80%-a homályban marad a felkészítő edzők vagy felettesek előtt (szabadidő, alvás, étkezés, életmód, pihenés, pszichés sajátosságok…stb.), miközben a kontrollált (edzés)-munka egy sportoló napjának mindössze 10-12%-át adja ki, de munkahelyen is a napunk 30%-át töltjük. Ugyanakkor minden adat kinyerhető és elemezhető abból, ahogy a szervezetünk egy-egy helyzetben reagál: a fizikai terhelés, a restitúciós folyamatok eredményessége, az éjszakai regeneráció vagy a mentális felkészültség mind-mind megmutatkozik a pulzus mintázatában, amelyek ma már könnyen hozzáférhetőek. Szívdobbanások milliárdjainak elemzésén mutatjuk meg, mit jelentenek a gyakorlatban azok az elvont fogalmak, mint „sportolói teljesítőképesség”, „ismételt bevethetőség” a katonaságnál vagy „egészséges életvitel” a mindennapokban. Strukturálatlan humán fiziológiai adatok elemzésén alapuló esettanulmányokat mutatunk be a profi sport, a fegyveres erők és a civil élet területéről.