dataSTREAM meetup - Data science a pénzügyi szektorban

Június 20-án, kedden délután 16 órakor folytatódik meetup sorozatunk, melyben ezúttal a pénzügyi szektorban rejlő adatelemzési megoldásokat, lehetőségeket szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek.

A korábbi alkalmakon beszéltünk arról, hogy merre tart a data science jövője, mik a legújabb trendek, lehetőségek. Ezúttal kifejezetten a pénzügyi szektorban alkalmazott adatelemzési módszereket, best practice megoldásokat vizsgáljuk. Ezen iparágban ugyanis nap mint nap hatalmas mennyiségű adat keletkezik, gondoljuk csak a banki ügyletekre vagy éppen a biztosítási esetekre. A csalás felderítés, az ügyfél ajánlatok összeállítása vagy például a churn-menedzsment szempontjából is hasznos megoldások, előrejelzések ma már mindennaposak, fontos szerepük van a szolgáltatások fejlesztésében.

Ezúttal három előadás során ismerhetjük meg a cégeknél zajló konkrét adatelemzői folyamatokat:

1. Farkas Bálint, Microsoft - Cloudization and AI in banking

Farkas Bálint előadásában az AI, vagyis a mesterséges intelligencia felhasználását mutatja be a bankszektorban: az automatizált ügyintézés, valamint a személyre szabott felhasználói élmény területein. Kitér a hitelesítetten biztonságos felhő alapú megoldásokra, azok előnyeire, lehetőségeire.

2. György Ádám, OTP Bank Nyrt. - Elemzési gyakorlatok a piacon – tanulságok a Bankban

György Ádám, az OTP Bank elemzési szakértője előadásban ismertet egy rövid és tanulságos üzleti esetet, amely többek között arról szól, hogy milyen adatelemzési és feldolgozási szolgáltatók vannak jelen a globális piacon; mit kezdhetünk az ilyen szolgáltatásokkal, valamint, hogy hol tart most az OTP Bank a nemzetközi benchmarkhoz képest elemzői kompetenciában és kapacitásban.

3. Máté Anna, Clementine

Máté Anna, a Clementine elemzője a biztosítási csalások hatásat vizsgálja előadásában. Szakértők becslése szerint az összes bejelentés 5-10%-a lehet csalás, pedig a csalások felderítésével a biztosítócégek elkerülhetnék a jogosulatlan kifizetéseket, amelyek több milliárd forint kifizetést is jelenthetnek évente.

Az előadások után lehetőség nyílik informális kapcsolatteremtésre az érdeklődők számára.

A rendezvény ingyenes.
Jelentkezni lehet e-mail-ben a meetup@clementine.hu e-mail címen vagy a https://www.meetup.com/Budapest-dataSTREAM-Meetup-Series/events/240602591/ oldalon.