Szoftveres megoldásaink gazdag választéka
Ismerje meg termékeinket, melyek számos területen nyújthatnak önnek segítséget
Clementine Oktatási Központ
Vegyen részt széleskörű, gyakorlatorientált képzéseinken
Válasszon minket
Rendszerkövetési bónuszprogramunkban elismerjük hűségét

dataSTEAM meetup márciusban: Videó elemzés

Tavaszi meetup sorozatunk középpontjában a nem strukturált adatok állnak: hang, szöveg, kép, videó, azaz minden, amit hagyományos adatbányászati eszközökkel nem tudunk feldolgozni.

Előző meetup-unk alkalmával a hang és a beszéd feldolgozásának technológiáiról volt szó, most pedig a videoanalitika, a videók tartalmának elemzése lesz a téma.

A videó analitika célja időbeli és térbeli események azonosítása és elemzése, automatikusan videó tartalmakon. A képrögzítő technológiák fejlődésének köszönhetően egyre bővülnek az alkalmazási területek: az egészségügytől a kereskedelmen át a bűnmegelőzésig és rendvédelmi területekig számos iparágban már használnak ilyen technológiát. Legismertebb alkalmazások például a rendszámfelismerés, az arcfelismerés, tárgyak követése, viselkedés elemzés és még sorolhatnánk. Ezek közül ismerhetünk meg néhányat közelebbről.

Előadások:
1. Watson video analitika – Németh Zoltán, Ustream, senior engineering manager
Az IBM (jelentős részben a Ustream felvásárlásnak köszönhetően) egyre erősebben jelen van az online video piacon, kézenfekvő volt tehát a Watson AI képességeit is bevetni ezen az új területen. Ezt az új technológiát szeretném röviden bemutatni, néhány érdekes esettanulmánnyal. Például a Wimbledoni tenisz mérkőzések elemzése, vagy automatikus klipek készítése a US Openről.

2. Utcai kamerák rögzített tartalmának elemzése – Boa László, IBM
Autók súly és méret meghatározása az utcai kamerák képének elemzésével.

3. Eye tracking módszerek

Az előadások után lehetőség nyílik informális kapcsolatteremtésre az érdeklődők számára.