Hírek

MI koalíció workshop

Rendezvény
2019.09.04. 01:12

A Mesterséges Intelligencia Koalíció, amely kezdeményezésnek a Clementine, mint alapító tag a kezdetektől aktív szereplője, egyedülálló magyarországi szerveződésként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy összefogja a tématerület hazai képviselőit, beleértve az akadémiai, az állami és a piaci szereplőket egyaránt.

Jelenleg már 193 szervezet, több mint 700 fős delegált képviselője dolgozik azon, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén országunk az európai élvonalba kerülhessen.

Az MI Koalíció augusztus 29-én tartotta az elsősorban technológiai fejlesztő szervezeteket megszólító idei őszindító információmegosztó workshopját, amelyen bemutatásra kerültek az elmúlt 1 év eredményei, valamint a jövőbeni fontosabb célkitűzések. Elsőként a Koalíció szervezeti struktúráját érintő változások kerültek ismertetésre, amellyel kapcsolatban örömmel osztjuk meg, hogy Hans Zoltán kollégánk társelnökként került kinevezésre az Adatipar és Adatvagyon munkacsoport élére, míg Kovács-Ördög Zita kollégánk továbbra is a közvetlenül a Koalíció szakmai vezetése alá tartozó kommunikációért felelős csapatának munkáját segíti. Mindemellett fő intézményi akciótervként került megfogalmazásra a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség, az MI Kiválósági Központ, valamint a Felhő és Alkalmazásfejlesztési Központ felállítása, amelyek a jövőben sokkal strukturáltabb és standardizáltabb intézményi kereteket fognak biztosítani a jelenlegi, és a jövőben alakuló projektcsapatoknak munkájának támogatására.

 

MI koalíció
A rendezvény további részében a hangsúly a mesterséges intelligencia témakörét érintő szakmai munkára, és azok eredményességére helyeződött. Így a résztvevők bepillantást kaphattak az MI hazai helyzetképébe, a készülő MI Magyarország térképbe, valamint az AI-Hungary weboldalba. Megismerkedhettek továbbá az EU más országainak MI stratégiáival, valamit az ezekben az országokban létrejött kezdeményezésekkel, emellett a rendezvény széleskörű információval szolgált az aktuális nemzetközi együttműködésekbe való bekapcsolódási lehetőségekről, illetve a Magyarországon és az EU-ban jelenleg elérhető, és a következő ciklusra tervezett pályázatokról is.
Tovább olvasom »

Tovább olvasom »

Tovább olvasom »

Tovább olvasom »