Hírek

Megoldások »
Termékek »
Esettanulmányok »

Beszédtechnológia, beszédanalitika meetup

Rendezvény
2018.02.28. 10:23

2018-ban a Clementine meetup sorozatának középpontjában a nem strukturált adatok állnak: hang, szöveg, kép, videó, azaz minden, amit hagyományos adatbányászati eszközökkel nem tudunk feldolgozni. Ennek első alkalmával a beszédtechnológia, beszédanalitika területéről négy előadásban hallhattunk gyakorlati megoldásokat, érdekes technológiai újdonságokat. Tovább »

Itt a Torkos csütörtök 2018 országos listája

Kutatás
2018.01.24. 01:05

Számos étterem csatlakozik idén is a hagyományosan februárban tartandó népszerű gasztronómiai kezdeményezéshez, a Torkos Csütörtökhöz. A résztvevők térképes listáján ezúttal is a Clementine jóvoltából tudunk böngészni. A folyamatosan frissülő adatbázis gépi szöveganalitikai módszerekkel kerül összeállításra. Tovább »

Sajtószemle szöveganalitikával

Kutatás
2018.01.15. 01:45

Vajon jól emlékszünk 2017 nagy eseményeire? Kikről beszéltünk a legtöbbet? Milyen témák voltak napirenden legtöbbször? A Clementine szöveganalitikai elemzésen alapuló kutatásából többek között kiderül, hogy mely szavak szerepeltek a tavalyi év híreiben leggyakrabban, vagy hogy milyen kérdések határoztak meg egy-egy időszakot. Tovább »

Tényleg mindent visz a „Fekete Péntek”?

Kutatás
2017.12.04. 12:02

Évről évre egyre nagyobbat robban, miközben fenekestől felforgatja a vásárlási szokásainkat – a Black Friday ma már megkerülhetetlen tényező a karácsony előtti időszakban. De vajon tényleg akkora népszerűségnek örvend? Megnéztük! Tovább »