Hírek

Megoldások »
Termékek »
Esettanulmányok »

conTEXT 2017 - Sokszínű adatok

Rendezvény
2017.11.08. 11:48

A 2017-es conTEXT konferencia a hagyományoknak megfelelően a legújabb szöveganalitikai megoldásokról és lehetőségekről szólt, a beszédtechnológia, a sportanalitika, a mesterséges intelligencia vagy éppen a kognitív alkalmazások oldaláról. Tovább »

Data science a piackutatás területén

Rendezvény
2017.09.28. 11:23

Szeptember 26-án, kedden 16 órakor folytatódott a „Ha nagy leszek data scientist leszek! De hol?!” meetup sorozatunk, ahol ezúttal kifejezetten a piackutatás területén zajló adatelemzési gyakorlatokba tekinthettünk be. Tovább »

Milyen egy data scientist munkája a pénzügyi szektorban?

Rendezvény
2017.08.28. 10:40

Június 20-án, kedden délután 16 órakor tartottunk meetup sorozatunk következő rendezvényét, mely most is a „Ha nagy leszek data scientist leszek! De hol?!” témakörét járta körül, ezúttal kifejezetten a pénzügyi szektor lehetőségeit vizsgálva. Ezen iparágban ugyanis nap mint nap hatalmas mennyiségű adat keletkezik, gondoljuk csak a banki ügyletekre vagy éppen a biztosítási esetekre. A csalás felderítés, az ügyfél ajánlatok összeállítása vagy például a churn-menedzsment szempontjából is hasznos megoldások, előrejelzések ma már mindennaposak, fontos szerepük van a szolgáltatások fejlesztésében. Tovább »

Szöveganalitikával slágert? Lehetséges!

Kutatás
2017.08.16. 11:19

Vajon mitől függ, hogy egy zeneszám a slágerlisták élére kerül, vagy sem? Van élet a Despacito-n túl? Milyen szavakat, kifejezéseket használnak a magyar könnyűzenei élet szereplői a legmenőbb nyári slágerek megalkotásához? A Clementine szöveganalitikai elemzésen alapuló kutatásából többek között kiderül, hogy ’mire várunk? vagy hogy ’melyik a legtöbbet megénekelt testrészünk?. Tovább »

Így szurkoltunk a vizes vb alatt

Kutatás
2017.08.01. 11:09

Nemcsak élőben, a helyszínen vagy a TV képernyője előtt ülve szurkoltuk végig a 2017-es vizes vb-t. Aktívak voltunk a közösségi médiában is, szinte minden részeredményt és eredményt azonnal kommentált a magyarok jó része. A vb alatt leggyakrabban a #hajrá magyarok, a #vizilabda és a #duna aréna hashtag-eket írtuk le. Tovább »