Adattranszformációk SPSS-ben

CRM »
Kockázatkezelés »
Integráció »
Security »
Ügyfélszolgálat »


Termékek »
Hírek »
Termékbemutató szemináriumok »


A Clementine által szervezett rendezvények bemutatják az adatbányászat és az adat tudomány legfrissebb trendjeit, fejlődésük irányát.

Adatbányászati tanfolyamok »
Termékbemutató szemináriumok »
Tematikus workshopok »
Konferenciák »
Statisztikai tanfolyamok »
Hálózatvizualizációs tanfolyamok »
Szöveganalitikai tanfolyamok »

Adattranszformációk SPSS-ben

A tanfolyam az IBM SPSS Modeler szoftver használatával kapcsolatosan csekély ismerettel rendelkezők számára mutatja meg, hogy az adatok elemzéshez történő előkészítésének módszertanát, valamint demonstrálja a minőségi adatállománnyal végzett munka hatékonyságát, eredményességét

Adattranszformációk SPSS-ben

Az adattranszformációs lépések megfelelő ismerete több szempontból is fontos lehet: egyrészt az adatbányászati modellezés alapja a megfelelően előkészített adat, amelyhez elengedhetetlen az adatok áttekintése, tisztítása, új, a modellezés szempontjából releváns változók létrehozása; másrészt sok esetben már a hagyományos ETL funkciók alkalmazása is nagymértékben megkönnyíti vagy akár gyorsítja az adatfeldolgozási folyamatokat.

Kiknek szól?

Olyan elemzőknek, akiknek nincs vagy csak csekély ismeretük van az SPSS Modelerről, ezért hatékonyan és gyorsan szeretnének megfelelő tudást szerezni az alapvető adattranszformációs technikák elsajátításával.

Előfeltételek

Általános irodai informatikai ismeretek (Windows, Office), alapszintű statisztikai ismeret nem szükséges, de előnyös.

A kurzus tematikája

A tanfolyam során a résztvevők megismerkednek az SPSS Modeler alapjaival, adattranszformációs és adattisztítási lehetőségekkel: adatok írása-olvasása a leggyakoribb formátumokból és adatbázis kezelőkből; hiányzó adatok kezelése; új változók létrehozása; speciális függvények alkalmazása; adattáblák átalakítása; aggregátumok képzése; adattáblák összekapcsolása.

A kurzus végén Ön képes lesz:

  • különböző adatfájlok beolvasására, adatok megtekintésére,
  • adattranszformációk végrehajtására, új változók létrehozására,
  • egyszerűbb elemzések elvégzésére és kiértékelésére.
Clementine image csík narancs

Fizetési és lemondási feltételek

Fizetési feltételek:
A tanfolyam díját a tanfolyam időpontja előtt 2 naptári nappal átutalással köteles a vevő kiegyenlíteni.

Lemondási feltételek:
A Clementine fenntartja a jogot az előzetesen meghirdetett tanfolyamidőpontok módosításra, illetve az időpont törlésére a tanfolyam előtt 7 naptári nappal. A vevő a részvételét a tanfolyam meghirdetett időpontja előtt legkésőbb 7 naptári nappal mondhatja le. Ellenkező esetben köteles kiegyenlíteni a teljes tanfolyami díjat.