Hatékony adatkezelés

Termékek »
Hírek »
Termékbemutató szemináriumok »


A Clementine által szervezett rendezvények bemutatják az adatbányászat és az adat tudomány legfrissebb trendjeit, fejlődésük irányát.

Adatbányászati tanfolyamok »
Termékbemutató szemináriumok »
Tematikus workshopok »
Konferenciák »
Statisztikai tanfolyamok »
Hálózatvizualizációs tanfolyamok »
Szöveganalitikai tanfolyamok »

Hatékony adatkezelés

A Clementine tanfolyamán a résztvevők az SPSS Statistics szoftverrel történő hatékony adatkezelés technikáját sajátíthatják el. A kurzus célja a nagyobb adattömegekkel végzendő repetitív-jellegű munkafolyamatok meggyorsítása, a program-, valamint az előállított eredmények magabiztos kezelése.

Hatékony adatkezelés

Kiknek szól?

Olyan elemzőknek, akik szeretnék kihasználni az SPSS Statistics általános adatkezelési képességeit, és erről hatékonyan, gyorsan akarnak gyakorlati tudást szerezni.

Előfeltételek

Középhaladó szintű SPSS Statistics ismeret (a "Bevezetés az SPSS Statistics-be" kurzus alatt elsajátítható szint), általános adatkezelési ismeretek.

A kurzus tematikája

Adatok beolvasása, adat import és -export. Adatbázis kapcsolatok kezelése. Adatok eloszlásának vizsgálata, új adatok származtatása. Címkézés, adatok ellenőrzése és -tisztítása. Az SPSS Statistics belső függvényeinek áttekintése, dátum- és szöveges adatok kezelése. Ciklusok alkalmazása az adattranszformációk során szintaktikai üzemmódban. Új változók vagy esetek hozzáadása, aktualizálása (update, lookup, merge, aggregáció). File-ok összefűzése, szétválasztása külön file-okba esetek és változók szerint. Többfeleletes adatok kezelése. A makrózás alapjai.

A kurzus végén Ön képes lesz:

  • a legkülönfélébb adatok gyors importálására és exportálására változatos formátumokban,
  • rutinszerűen ismétlődő adatkezelési feladatok meggyorsítására,
  • szöveges adatok hatékony felhasználására,
  • adatbázis kapcsolatok kezelésére.

Időtartam: 1 nap

Clementine image csík narancs

Fizetési és lemondási feltételek

Fizetési feltételek
A tanfolyam díját a tanfolyam időpontja előtt 2 naptári nappal átutalással köteles a vevő kiegyenlíteni.

Lemondás feltételek
A Clementine fenntartja a jogot az előzetesen meghirdetett tanfolyamidőpontok módosításra, illetve az időpont törlésére a tanfolyam előtt 7 naptári nappal. A vevő a részvételét a tanfolyam meghirdetett időpontja előtt legkésőbb 7 naptári nappal mondhatja le. Ellenkező esetben köteles kiegyenlíteni a teljes tanfolyami díjat.

Stat. adatkezelés - júl

2022-07-20

1115 Budapest, Bartók Béla u. 105-113.

94000 + ÁFA / fő