Skip to main content

Clementine

Kapcsolódó tartalmak

Clementine - Clementine menedzsment

Clementine

A Clementine Magyarország vezető elemző, fejlett analitikai cége.

Minden adatbányászattal, kapcsolatos kérdésre segítünk megtalálni a választ. Fő erősségünk a szöveganalitika, a hanganalitika, magyar nyelvű NLP alapú rendszerek kialakítása, fejlesztése. Rendszereink és megoldásaink nem csak az elemzői feladatokat segítik, de csökkentetik partnereink működési költségeit, vagy épp hatékonyabbá teszik egyes rendszereik működését.

Tevékenységünk három fő területre bontható

 1. IBM analitikai eszközök- és megoldások forgalmazása.
  Portfoliónk alapvetően az IBM SPSS (IBM SPSS Statistics és Modeler)megoldásaira épül, melyek lefedik a hagyományos leíró statisztika és prediktív analitika minden területét. Az IBM Analyst Notebook termékekkel fejlett hálózatelemzési és vizualizációs eszközöket is tudunk biztosítani. Egyéni igények esetén a teljes IBM elemzési portfoliót és tanácsadói támogatást biztosítani tudjuk partnereinknek.

 2. Prediktív analitikai rendszerek
  Machine learning és NLP alapú rendszereink nem csak kampányok támogatását, ügyfélkapcsolatok optimalizálását segítik, hanem a mindennapi működést is hatékonyabbá teszik. A CRM megoldásaink az ügyfélkapcsolatok hatékonyabbá tételét, testre szabott ajánlatok összeállítását, automatizált lemorzsolódás menedzsmentet biztosítanak, segítenek a szegmentálásban és a kockázatelemzésben. Szöveganalitikai megoldásainkkal csökkenthetjük a működés költségeit és az események átfutási idejét ügyfélszolgálati-, IT helpdesk- és csalásfelderítési területeken. 

 3. Oktatás, tudományos élet
  A Clementine széleskörű tudományos és oktatási tevékenységet folytat. Rendszeresen rendezünk meetupokat, melyek a data scientist/elemző hivatás kihívásaival, a piac aktuális kérdéseivel foglalkoznak. Két fő szakmai konferenciánk a szöveganalitika és NLP aktualitásaival foglalkozó conTEXT, illetve a dataSTREAM, mely a machine learning és a data science klasszikus és újszerű felhasználási területeit mutatja be.
  Oktatási tevékenységünk az egyetemi oktatástól a felhasználó szintű oktatásokig minden területet lefed. Rendszeresen tartunk szemináriumokat és oktatásokat a forgalmazott szoftverek használatáról, illetve az általunk kialakított elemzési eljárásokról. nagy hangsúlyt fektetünk a felsőoktatással történő együttműködésre is – számukra rendezzük a Nyári Iskolát és a Diplomakupát.
  Saját erejű és pályázati támogatású K+F programjainkkal az évek során számos úttörő fejlesztést hajtottunk végre. K+F programjainkat saját kollégáinkra támaszkodva a hazai szakmai és egyetemi kutatói körrel együttműködve hajtjuk végre. Kiemelkedő eredményeik az IBM elemzői portfóliójának magyar szöveganalitikai moduljainak kifejlesztése, illetve magyar nyelvű hangleiratozó és -elemző rendszer kialakítása.

Cégtörténet

2016.    Virtuális asszisztens rendszer kialakítása. Call center ügyfélszolgálati automatizálás és minőségbiztosítási rendszer.
2015.    Valós idejű alkalmazások kialakítása.
2012.    Clementine márkanév bevezetése. Az általunk forgalmazott platformok teljeskörű támogatása, oktatások, workshopok tartása.
2011.    Hang átiratozás: beszélt szöveg folyamatos leiratozása, elemzése
2009.    IBM premium szintű Business és Support partner.
2007.    Első magyar nyelvű szöveganalitikai megoldások.
2005.    Clementine megalakítása, akkor még SPSS Hungary Kft. néven. Fő profil az IBM SPSS eszközrendszer forgalmazása.

Clementine rólunk - idővonal

 

A Clementine az IBM Platinum Business Partnere.