Skip to main content

Rendezvény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

MI koalíció workshop

MI koalíció workshop

2019. szeptember 04.

Jelenleg már 193 szervezet, több mint 700 fős delegált képviselője dolgozik azon, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén országunk az európai élvonalba kerülhessen.

Az MI Koalíció augusztus 29-én tartotta az elsősorban technológiai fejlesztő szervezeteket megszólító idei őszindító információmegosztó workshopját, amelyen bemutatásra kerültek az elmúlt 1 év eredményei, valamint a jövőbeni fontosabb célkitűzések. Elsőként a Koalíció szervezeti struktúráját érintő változások kerültek ismertetésre, amellyel kapcsolatban örömmel osztjuk meg, hogy Hans Zoltán kollégánk társelnökként került kinevezésre az Adatipar és Adatvagyon munkacsoport élére, míg Kovács-Ördög Zita kollégánk továbbra is a közvetlenül a Koalíció szakmai vezetése alá tartozó kommunikációért felelős csapatának munkáját segíti. Mindemellett fő intézményi akciótervként került megfogalmazásra a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség, az MI Kiválósági Központ, valamint a Felhő és Alkalmazásfejlesztési Központ felállítása, amelyek a jövőben sokkal strukturáltabb és standardizáltabb intézményi kereteket fognak biztosítani a jelenlegi, és a jövőben alakuló projektcsapatoknak munkájának támogatására.

A rendezvény további részében a hangsúly a mesterséges intelligencia témakörét érintő szakmai munkára, és azok eredményességére helyeződött. Így a résztvevők bepillantást kaphattak az MI hazai helyzetképébe, a készülő MI Magyarország térképbe, valamint az AI-Hungary weboldalba. Megismerkedhettek továbbá az EU más országainak MI stratégiáival, valamit az ezekben az országokban létrejött kezdeményezésekkel, emellett a rendezvény széleskörű információval szolgált az aktuális nemzetközi együttműködésekbe való bekapcsolódási lehetőségekről, illetve a Magyarországon és az EU-ban jelenleg elérhető, és a következő ciklusra tervezett pályázatokról is.