dataSTREAM

Termékek »
Hírek »
Termékbemutató szemináriumok »


A Clementine által szervezett rendezvények bemutatják az adatbányászat és az adat tudomány legfrissebb trendjeit, fejlődésük irányát.

Adatbányászati tanfolyamok »
Termékbemutató szemináriumok »
Tematikus workshopok »
Konferenciák »
Statisztikai tanfolyamok »
Hálózatvizualizációs tanfolyamok »
Szöveganalitikai tanfolyamok »

dataSTREAM

Az adatbányászat hazai piacának kiemelkedő szereplője, a Clementine minden évben megrendezi a tudományág magas színvonalú szakmai konferenciáját. Az iparági trendeket, újításokat és saját termékeket is bemutató eseményen minden alkalommal számos érdekesség, adatokkal való üzleti folyamat és működési modell is bemutatásra kerül.

dataSTREAM 2019 - PersonAI

A mesterséges intelligencia fejlődése és a felhasználható adatmennyiség növekedése rohamos, egy dolog azonban nem változik: az emberre még szükség van. Elemzőként, fejlesztőként, felhasználóként, de mintaként is.

A legtöbb AI alkalmazás az emberi viselkedést tekinti mintának, az emberi viselkedés alapján tanul:

  • az önvezető autó kamerái segítségével úgy érzékeli és elemzi a környezetét, mint mi
  • egy chatbottól azt várjuk, hogy úgy kommunikáljon, mint egy ember
  • az okosmérőkből származó információkat már a rendszerirányításban is felhasználják

Sorolhatnánk az alkalmazásokat, melyekben közös, hogy mind az emberi szokásokból, viselkedésből, kommunikációból, azaz az általunk előállított hihetetlen mennyiségű adatból tanulnak.

Napjainkban a mesterséges intelligencia, és úgy általában véve az adatelemzés az életünk minden területére hat: virtuális asszisztens válaszol az ügyfélszolgálaton, az interneten preferenciáinknak megfelelő javaslatokat kapunk, a viselkedésünk és szokásaink alapján bombáznak ajánlatokkal, miközben a technológia jelen van már az egészségügy, a biztonságvédelem vagy éppen a termelés és energetika területén is.

Ugyanakkor az egyik legnagyobb kérdés, hogy az AI „csak” kiegészíti az emberi cselekvést/gondolkodást vagy képes lesz helyettesíteni azt? Barát vagy ellenség? Rövid és középtávon miben változtatja meg a mindennapjainkat és mi várható az üzleti életben? Az idei dataSTREAM konferencián ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Programunkból:

  • Körmendi György a Clementine ügyvezetőjének keynote előadásában megtudhatjuk, mit várhatunk el egy robottól, és mit nem 2019-ben
  • Molnár Sándor az Ariosz Kft., üzletág vezetője előadásában az okosmérések elemzésének olyan területeit mutatja be, ahol a nagy adattömeg kezelését támogató rendszerek mellett az SPSS alapú modellezés is kiemelet szerepet töltött be
  • Az IBM esettanulmányában megismerkedhetünk a mesterséges intelligencián alapú videóanalitika működésével, melyet sikerrel alkalmaznak az IBM váci gyárában
  • Könyves-Tóth Előd az elmaradhatatlan SPSS témájú előadással készül

A fentieken túl lesz szó önvezető autókról, "nagy adatok" elemzéséről, cégháló analitika felhasználásáról és természetesen nem maradnak el a Clementine demók és esettanulmányok.

dataSTREAM 2019
Clementine image csík narancs

 A férőhelyek száma korlátozott. A jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni.

Lemondási feltételek:
A Clementine fenntartja a jogot az előzetesen meghirdetett időpontok módosításra, illetve az időpont törlésére a rendezvény előtt 7 naptári nappal. A vevő a részvételét a rendezvény meghirdetett időpontja előtt legkésőbb 7 naptári nappal mondhatja le. Ellenkező esetben köteles kiegyenlíteni a részvételi díjat.

Meghívó kérése

2019-05-14 - 2019-05-14

Spoon Hajó

INGYENES