Hírek

Megoldások »
Termékek »
Esettanulmányok »

conTEXT 2018 - Szöveganalitika (r)evolúció

Rendezvény
2018.11.26. 01:38

A Clementine szöveganalitikai konferenciája 2018-ban az intelligens, automata megoldások köré szerveződött. Hol tart ma a technológia és hol tart ehhez képest a magyar nyelvű szöveganalitika? Hogyan jutottunk el az „egyszerű” vélemény elemzéstől a komplex szövegbányászati alkalmazásokig? Tényleg mindenkinek chatbotokra van szüksége? Tudunk még fejlődni? Mik a legfőbb korlátok? Valóban a mesterséges intelligencia lesz a megoldás mindenre? Az idei conTEXT-en előadóink igyekeztek megválaszolni minden fenti kérdést. Tovább »

Létrejött a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Vélemény
2018.11.10. 01:08

Újabb 46 szervezet csatlakozott alapítóként az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrejött Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció). A jelenleg 124 tagot számláló MI Koalíció célja, hogy Magyarország a mesterséges intelligencia (MI) fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon. Tovább »

Watsonnal magyarul

Kutatás
2018.07.27. 11:44

Ha egy konferencia vagy bemutató alkalmával szóba kerül Watson és az IBM, sok embernek beugrik a szuperszámítógép, ami a Jeopardy! nevű amerikai vetélkedőben legyőzte a játék történetének két addigi legjobb játékosát. Ez 2011-ben történt. A szakma ekkor a nagy áttörést várta a mesterséges intelligencia alkalmazásainak területén, de jó néhány év csend következett. Pancza Judit cikke. Tovább »

Gépi logika vs. emberi döntés

Vélemény
2018.07.19. 11:37

A legtöbb embert lenyűgözi vagy megijeszti, hogy a gépi automaták mindennap újabb területen múlják felül az embert. Ezzel párhuzamosan egyre több döntést már ma is gépek hoznak meg helyettünk. De vajon hatékonyabbak, mint az ember? Körmendi György véleménycikke eredetileg az Xperience&Research Magazin 2018/01-es számában jelent meg. Tovább »