Hírek

Megoldások »
Termékek »
Esettanulmányok »

Gondolatolvasó mesterséges intelligencia?

Vélemény
2021.08.13. 10:32

Egy apró, de jelentős lépéssel közelebb kerültünk a korábban sci-fi filmekből ismert jelenséghez: amerikai tudósok olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, amely képes az agyi aktivitásokat szöveggé alakítani. Tovább »

Egy emlékezetes év végére

Vélemény
2020.12.27. 12:31

2020 egy olyan év volt amelyik megmutatta az előrejelzések korlátait. Az alapvetően eseménytelen években a világ apró lépésekben változik. Az ilyen éveket, mint az idei viszont sokáig emlegetni fogjuk. Történelmi távlatban ugyan nem volt különösen sötét, nekünk azonban a sok kiszámítható, apró, de folyamatos fejlődést hozó év után próbára tette az alkalmazkodóképességünket. Alig egy hónapja jelent meg új szakmai lapunk az Outlier. Ebben a nyelvtechnológia talán a legnagyobb 2020-as újdonságáról írtam, ennek a cikknek a szerkesztett változatát szeretném itt megosztani. Tovább »

A koronavírus a hírekben is uralta a tavaszt

Kutatás
2020.07.07. 01:11

Az elmúlt hónapok egyértelműen az egész világot érintő járványról és a hatására kialakult, az élet számos területét érintő bizonytalanságról szóltak. A karantén, a megváltozott körülmények, a gazdasági hatások vagy a központi intézkedések mind-mind uralták a hazai internetes híroldalakat. A Clementine az online felületeken megjelent hírekből készített strukturált adatbázist, melyen megvizsgálta a súlypontok változását az érintett témákat illetően: a külföldi beszámolóktól az operatív törzs intézkedésein keresztül az ellenszer kutatásáig. Tovább »

Cassandra racionalizálja  a call centereket

Kutatás
2020.06.05. 09:57

Az elmúlt két évben NKFI pályázati támogatásból valósította meg innovatív ügyfélszolgálati robotasszisztensét a Clementine, a hazai piac vezető adatbányász és szöveganalitikai megoldásokat szállító cége. A közel 180 millió forintos projekt eredményeként Cassandra rávilágít az ügyfél-interakciók rejtett, de hasznos információtartalmára, racionalizálja a call centerek napi működését, lehetővé teszi a működési és fenntartási költségek csökkentését, hozzájárul az ügyfélszolgálatok által nyújtott szolgáltatás minőségének javításához, támogatja az operátor kollégák szakmai fejlődését, és javítja az ügyfélélményt. Tovább »

Hogyan tanul a MI?

Vélemény
2020.04.30. 05:15

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol ott van. Napjainkban tanúi lehetünk a felügyelt tanulás forradalmának: megtanítjuk a számítógépeket arra, hogy felismerjenek különböző mintákat – úgy, ahogy gyermekeinket is megtanítjuk olvasni. Azonban a MI jövője olyan számítógépes rendszereken múlik, amelyek maguktól is képesek tanulni, felügyelet nélkül. Tovább »