Skip to main content

Rendezvény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

conTEXT 2018 - Szöveganalitika (r)evolúció

conTEXT 2018 - Szöveganalitika (r)evolúció

2018. november 26.

Körmendi György, a Clementine ügyvezetője a hagyományoknak megfelelően a „nagy kép” bemutatásával nyitotta meg a napot. Előadásában kitért a mesterséges intelligencia alkalmazási területeire, az ezzel kapcsolatos stratégiai, technikai, fejlesztési vagy akár etikai kérdésekre. Utóbbi terület kapcsán interaktív játékra is hívta a résztvevőket: négy esettanulmányon keresztül ismerhettünk meg etikai szituációkat, melyek dilemmáival kapcsolatban szavazhattak a jelenlévők. Az érdekes vélemények, kreatív válaszok végül a nap további részében is aktív beszélgetéseket generáltak.

Ezután Kovács-Ördög Zita, a Clementine szöveganalitikai tanácsadója bemutatta a cég legújabb fejlesztésű hangvezérelt hívásirányítási rendszerét, annak működési elvét. A szakmai közönség első alkalommal ismerkedhetett meg Hangával, az automatizált ügyfélszolgálati megoldással, mely azonnal kiemelkedő érdeklődést generált. Hanga képes megújítani a hagyományos hívásirányítási gyakorlatot, így az ügyfeleknek nem a bonyolult IVR menüstruktúrát hallgatva kell navigálniuk, hanem saját szavaikkal mondhatják el hívásuk célját. Hanga tudását, mechanizmusát, előnyeit videós demo segítségével követhettük nyomon, mely által láthatóvá vált, hogy az egyes helyzeteket, problémákat mely módon képes kezelni, hogyan növeli gyakorlatban az ügyfél-elégedettséget. 

Gréger Csaba, a K&H Bank analitikus CRM vezetője 2018 legtöbbször emlegetett témáját, a GDPR-t hozta el a jelenlévőknek. A K&H ugyanis az ügyféladatokkal kapcsolatos, az elvárásoknak megfelelő folyamatok biztosítása érdekében a legmodernebb szöveganalitikai megoldásokat is használni kezdte, ezáltal is védve az információkat, adatokat. Az előadás során betekintést nyerhettünk a működésbe: a koncepciótól a konkrét esetekig.

Kovács Gyula, a Fókusz Takarékszövetkezet Data Science & BI Igazgatója, valamint Molnár-Edőcs Eszter, a Clementine elemzője közösen prezentálták a pénzintézet számára fejlesztett megoldást, mely gépi intelligenciával segíti a vállalati hitelezés folyamatát. 2016-ban a Fókusz Takarékszövetkezetnél bevezetésre került egy vállalati hitelezés folyamatát támogató rendszer, melynek részeként létrejött egy Fórum, ahol a menedzsment tagok kérdéseket tehettek fel a hitellel kapcsolatban, majd a válaszok és a rendszerben tárolt hitelanyag alapján szavazhattak. Az előadás ezen rendszer továbbfejlesztését mutatja be, ahol a Fórum tagok köre bővült egy mesterséges intelligencián alapuló virtuális személlyel (Avatar) is. Az Avatar nemcsak a strukturált adatok alapján kérdez, illetve dönt, hanem a fórumon feltett kérdéseket is figyeli, értelmezi, és amennyiben számára releváns információt talál, azokat beépíti a döntésébe. Az előadás a fejlesztés fontosabb lépéseit, illetve magát a rendszert mutatta be.

A délutáni program első előadásaként Máté Anna, a Clementine szöveganalitikai tanácsadója engedett betekintést a televíziós tartalomelemzés kulisszái mögé: a szakmai prezentáció  az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) kérésére végzett projekt előzetes eredményeit mutatta be. Egyértelműen kiderült, hogy a politikai műsorok szövegelemzése segít feltérképezni az egyes műsortípusok közötti különbségeket, a kampánytémák megjelenésének gyakoriságát, illetve komplex szentimentelemzéssel a különböző politikai aktorokhoz társított karakterisztikát, valamint az ezek közötti különbségeket.

Zárásként Orosz György, a LogMeIn szakembere tartott bemutatót a csetbotok gyakorlati  működéséről, és a náluk zajló fejlesztési irányokról. Az előadás során olyan módszerekkel is találkozhattunk, amelyek segítségével csetbotok működéséhez szükséges tudástár építhető a nyers helpdesk beszélgetésekből.