Skip to main content

Adatbányászat

Kapcsolódó tartalmak

AJÁNLATKÉRÉS

Kérésére egy, az Ön igényeire szabott megoldást állítunk össze.

TERMÉKBEMUTATÓ

Ismerje meg az alkalmazásban rejlő lehetőségeket a Clementine munkatársainak tolmácsolásában!

TERMÉKOKTATÁS

A Clementine szakemberei akár helyszíni oktatás keretein belül is felkészítik munkatársait az alkalmazások leghatékonyabb használatára.

RENDEZVÉNYEK

A Clementine által szervezett rendezvények bemutatják az adatbányászat és az adat tudomány legfrissebb trendjeit, fejlődésük irányát.

HÍREK

Adatbányászat

IBM SPSS Modeler

Tegye hatékonyabbá vállalati folyamatait és ismerje meg ügyfélkörét! Adatelőkészítő, -vizualizáló és -előrejelző modellezés funkciók segítik munkáját.

Az adatbányászat az aktuális körülmények tisztább áttekintését és a jövőbeni események pontosabb modellezését teszi lehetővé a gazdálkodó szervezetek számára.

IBM SPSS Modeler (Clementine) alkalmazásával az Ön vállalata olyan adatbányászati eszközhöz jut, amely számos adattípus kezelésére, elemzési probléma megoldására alkalmas. Segítségével különböző vállalati folyamatokat tehet hatékonyabbá az összefüggések lehető legalaposabb és legrészletesebb feltárásával, ezzel párhuzamosan ügyfélkörét az eddigieknél átfogóbban megismerheti.

Adat-előkészítő-, vizualizáló- és előrejelző modellezési funkcióinak köszönhetően a vállalati problémák gyorsabban megoldhatók, alkalmazása a napjainkban hatalmas adatmennyiséget feldolgozni kénytelen gazdálkodó szervezetek számára hatékony megoldást jelent üzleti alkalmazásainak kezelésében. Használata számos területen teszi hatékonyabbá egy vállalat működését. Ezek közül a legáltalánosabbak az ügyfélszerzés és megtartás, ügyfél életciklus értéknövelés, kockázatkezelés, csalások felderítése és megelőzése, terméktervezés.

Az IBM SPSS Modeler világszerte egyaránt népszerű az adatbányászattal foglalkozó közintézmények, üzleti és akadémiai felhasználók körében, mivel segítségével lehetővé válik:

  • a strukturált, szöveges, webes és kutatási adatok egyszerű elérése, előkészítése és integrálása;
  • a modellek gyors létrehozása és validálása a rendelkezésre álló legfejlettebb statisztikai és gépi tanulási módszerek alkalmazásával;
  • összetett elemző és előrejelző modellek ütemezett vagy valós idejű hatékony bevetése, a döntéshozók és javaslattevők kiszolgálása, illetve az őket támogató információs rendszerek támogatása.

Egyszerű és zökkenőmentes adatbányászat
Az IBM SPSS Modeler intuitív grafikus felülete segítségével az elemző szakember az adatbányászati folyamat minden lépését, mint egy stream (adatfolyam) részét láthatja. A streamet interaktívan szerkesztve az elemzők és üzleti felhasználók közösen egészíthetik ki az adatbányászati folyamatot üzleti ismereteikkel. Az adatbányászok az ismeretek feltárására összpontosíthatnak ahelyett, hogy figyelmüket olyan technikai feladatok vonnál el, mint például a kódolás. Törekedhetnek a "gondolatmenet" típusú analízisre, az adatokat azok mélységében vizsgálhatják, és további rejtett összefüggéseket tárhatnak fel.

Tökéletes adatok tökéletes modellekhez
Ön kizárólag az IBM SPSS Modeler segítségével érheti el gyorsan és egyszerűen szöveges, webes és kutatási adatait, és integrálhatja az eltérő formátumú adatokat előrejelző modelljeibe. Az SPSS termékek felhasználóinak tapasztalata szerint a kiegészítő adatállományok használata fokozza az előrejelző modellek információkinyerésének hatékonyságát és pontosságát, ami használhatóbb eredményeket és tökéletesebb következtetéseket eredményez.

Az IBM SPSS Modeler Premium kiadásába teljes egészében integrált IBM SPSS Text Analytics (Text Mining for Clementine) modulnak köszönhetően Ön bármilyen típusú szövegből kivonatolhat nyelvi elemeket, nyelvi minták alapján azonosíthat például véleményeket. Elemezhet belső beszámolókat, call center feljegyzéseket, ügyfél e-mail üzeneteket, média vagy sajtócikkeket, blogokat stb.

Algoritmusok rendkívül széles választéka
Az IBM SPSS Modelerben számos adatbányászati algoritmus áll rendelkezésére, amelyek megfelelnek a legkülönbözőbb adatbányászati célú alkalmazások összes felmerülő igényének. Ön számtalan előrejelzésre, klaszterezésre és csoportképzésre alkalmas algoritmus közül választhat, például:

  • lineáris és logisztikus regresszió;
  • döntési fák;
  • túlélés elemzés;
  • neurális hálózatok;
  • SVM;
  • Bayes-valószínűségi háló;
  • idősor modellek.

Minden algoritmus a felhasználók statisztikai tudásának szintje szerint kalibrálható, lehetővé téve egy széleskörű felhasználói skálát, a legjobb adatbányászati modellek megalkotását.

Az informatikai rendszerének működésének optimalizálása
Az IBM SPSS Modeler nyitott alkalmazás, amely integráltan működik együtt a vállalat meglévő informatikai rendszerével mind az adathozzáférést, mind pedig az eredmények alkalmazását illetően.