Skip to main content

Megoldások

Kapcsolódó termékek

AJÁNLATKÉRÉS

Kérésére egy, az Ön igényeire szabott megoldást állítunk össze.

TERMÉKBEMUTATÓ

Ismerje meg az alkalmazásban rejlő lehetőségeket a Clementine munkatársainak tolmácsolásában!

TERMÉKOKTATÁS

A Clementine szakemberei akár helyszíni oktatás keretein belül is felkészítik munkatársait az alkalmazások leghatékonyabb használatára.

RENDEZVÉNYEK

A Clementine által szervezett rendezvények bemutatják az adatbányászat és az adat tudomány legfrissebb trendjeit, fejlődésük irányát.

HÍREK

Üzleti szolgáltatások

clemCORP - céginformációs szolgáltatás

Adatbázis és online felület.

Az információ kiemelt fontosságúvá vált a jelen - folyamatosan változó – piaci környezetben. Ezt - a gyakorlatilag közhellyé vált állítást - ma már senki nem vitatja, sokan mégsem használják ki az információs társadalom nyújtotta lehetőségeket. A clemCORP céginformációs adatbázis segítségével:

  • Bővítheti üzleti partnereinek számát
  • Növelheti a követeléskezelése hatékonyságát
  • Naponta monitorozhatja üzleti partnerei pénzügyi helyzetét és tulajdonosi hátterét
  • Folyamatosan ellenőrizheti üzleti partnerei aktuális állapotát

A clemCORP rendszer egy böngészőből elérhető webes alkalmazás, mely teljes körű céginformációs megoldást nyújt a felhasználói igényeknek megfelelően. 

Az egyszerű kereséssel indítva megtalálhatja a keresett céget, vagy személyt, amelynek hátterét kívánja ellenőrizni, és a clemCORP az Ön számára átlátható, és rendszerezett formába hozza az elérhető adatokat. 

Céginformáció modul

A Céginformáció modul segítségével mindenki számára megismerhetővé válnak meglévő vagy leendő üzleti partnerei. Az online felület intelligens keresőjében cégnév, adószám, magánszemélynév és cím alapján is kereshetünk. A rendszer tartalmazza a magyarországi cégek, a hozzájuk kapcsolódó tulajdonosok és tisztségviselők, az egyéni vállalkozók és egyéb szervezetek, alapítványok adatait is. A keresett cégről egy strukturált összefoglaló felület készül, mely kiemeli a döntéshozók számára releváns információkat. Ezen a felületen lehetőség nyílik egy kattintással cégkivonat, illetve részletes cégtörténet letöltésére. 

A clemCORP intuitív felhasználói felületén keresztül az egyes adatokat részletesebben is megjelenítheti, és további elemzéseket, összehasonlításokat végezhet. A megjelenített panelekre kattintva érhetőek el a további funkciók, mint például a részletes Alapadatok megjelenítése, Pénzügyi mutatók, Kapcsolati háló grafikon, Csőd elemzési mutató, vagy az Idősoros adatok megjelenítése.

Cégcsoport azonosítás

A clemCORP rendszer működésének hátterében egy kiemelt funkció is működik, a cégcsoportokat automatikusan detektáló algoritmus, mely a BASEL III.- nemzetközi banki felügyeleti normák szerinti működésben előírt ügyfélcsoportokat azonosítja be. A statisztikák megjelenítésekor így a clemCORP a vizsgált cég mellett a hozzá tartozó cégcsoport statisztikáit is megjeleníti. Ez jelentősen megkönnyíti, átláthatóvá teszi partnerei helyzetének felmérését akkor is, ha azok nagyobb cégcsoportok, vagy pl. holdingok részeként üzemelnek. 

Kockázatelemzés

A Kockázatelemzés Modul segítségével teljes képet kaphat egy vállalat helyzetéről, mélyebben elemezheti tulajdonosi és kapcsolati hálóját, behatóan tájékozódhat pénzügyi, gazdasági helyzetéről, nyomon követheti stratégiailag fontos partnerei és kapcsolódó vállalkozásaik cégbírósági és cégközlönybeli történéseit.

A modul professzionális szakmai képletek, és matematikai modellek segítségével állítja fel a csődesemények bekövetkezésének valószínűségi mutatóját, amely számos tényező, és esemény együttese alapján állítja fel az eredményét. 

A rendszer - naponta frissülő adatbázisa alapján - megjelenít minden nem kívánatos eseményt (nemfizetés, végrehajtás, felszámolás, csőd, kényszertörlés…), amely bekerül a Csőd score rendszerébe bekövetkezése esetén, így az mindig a naprakész kockázati állapotot tükrözi.

Kapcsolati háló

Az Interaktív kapcsolati háló a Clementine szakértői által fejlesztett gépi tanulási (machine learning) algoritmus segítségével kerül feltérképezésre, és kiemelkedő statisztikai pontossággal képes meghatározni az ismert, és rejtett kapcsolatokat a clemCORP rendszer adatbázisában. Jól áttekinthetően jeleníti meg az adott vállalat tulajdonosi és egyéb kapcsolati hálózatát, változtatható mélységben, szabadon szűrhetően. A kapcsolati hálózatból következtethetőek a tulajdonosi háttér esetleges összefonódásai más vállalatokkal, érdekeltségekkel.

A kapcsolati háló kiterjedését, illetve az érdekeltségbe tartozó korábbi vállalkozásokat is megjelenítheti. Az ábrán különböző szempontok szerinti színezés is aktiválható, így például színezhet csődvalószínűség alapján. Ezen funkciók beállítása is csupán néhány kattintás.

///
Milyen iparágakban alkalmazható?

Kormányzat
Biztosítás
Pénzügyi szolgáltatások