Skip to main content

Rendezvény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

SPSS 29.0 verziójának bemutatója – röviden összefoglalva

SPSS 29.0 verziójának bemutatója – röviden összefoglalva

2022. december 14.

December 6-án tartottuk a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék és a Clementine által közösen szervezett IBM SPSS Statistics 29.0 verziójának bemutatóját, amelynek az eddigiekhez megszokottan a BME Q épülete adott helyet.

SPSS 29.0 verziójának bemutatása

Az első előadó, Dr. Kelemen Rita, vezető elemző egy izgalmas tudáselméleti kutatáson keresztül mutatott a lineáris regresszió klasszikus alkalmazására példát. A meetup résztvevői többek között megtudhatták, hogy regresszió-analízis segítségünkre lehet annak kiszámításában is, hogy a különböző korosztályokban az egyes szűrőknek (szóolvasás, szövegértés, számolás) mekkora a magyarázóereje a matematikai szövegesfeladat-megoldó képesség fejlettségében.

Ezt követően Könyves-Tóth Előd, senior szakértő az új Statistics verzió statisztikai modelljeit érintő fejlesztésekről beszélt. A lineáris regresszió regularizált típusairól tartott átfogó előadást többféle platformon is szemléltetve, hogy hogyan működik a lasso és ridge regresszió, valamint az elastic net.

Az előadások sorát Molnár Anna, junior elemző zárta, aki a felhasználói felületet érintő újdonságokról számolt be. Prezentációjában bemutatta többek között, hogy milyen új funkciókat kapott a Workbook mód, hogy milyen új modellel egészültek ki a túlélésvizsgálattal kapcsolatos eljárások, valamint, hogy milyen új mutatókkal bővült a lineáris vegyes modellek és általánosított lineáris vegyes modellek outputja. Az előadás zárásaként az új verzió vizualizációs újdonságát, az úgynevezett hegedű diagramot (violin plot) szemléltette.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK