Skip to main content

Rendezvény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

Friss és hatékony: megújult az IBM SPSS Modeler!

Friss és hatékony: megújult az IBM SPSS Modeler!

2019. február 19.
Az első 2019-es Clementine meetup középpontjában a megújult SPSS Modeler állt, melynek 18.2-es verziója számos új funkciót tartogat az elemzők számára.

Körmendi György megnyitója után az előadók számtalan konkrét megoldással, gyakorlati példával mutatták be a jelenlegi verzió lehetőségeit:

  • Molnár-Edőcs Eszter, a Clementine elemzője az új megjelenés előnyeiről, a vizualizációs lehetőségek fejlesztéséről és az új algoritmusokról tartott előadásában részletesen bemutatta az új modern interface-t valamint a teljesen új ábrakészítő felületet. A grafikonok interaktívak lettek, letisztultabb megjelenítést kaptak az új verzióban, mely megkönnyíti az eredmények áttekinthetőségét, prezentálását.
  • Kovács-Ördög Zita, a Clementine szöveganalitikai tanácsadója az SPSS Modeler Text Analytics moduljának újdonságairól, előnyeiről, logikájáról tartott előadást. A prezentáció részletes gyakorlati példákon keresztül mutatta be a különféle szöveges állományok elemzési lehetőségeit.
  • Pázmándi Eszter és Novák Márton, a Clementine elemzői a Watson Studio áttekintésére helyezték a hangsúlyt, így megismerhettük a felhő alapú elemzőeszköz lehetőségeit is: bemutatták az automatikus adatelőkészítést, majd a machine learning modelleket és neurális hálózatokat egy-egy érdekes példán keresztül. Az új felület elősegíti a csoportokon belüli közös munkát, hiszen könnyű elérést biztosít a fájlokhoz a modellezésen dolgozó minden munkatárs számára.

Meetup sorozatunk tavasszal folytatódik!