Skip to main content

Kutatás

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

i2: adattárolás és elemzés hatékonyan

i2: adattárolás és elemzés hatékonyan

2022. július 19.

Az i2 iBase és az i2 Analyst’s Notebook a legmegbízhatóbb felderítő-elemző platform, az i2 alapszoftverei. Míg előbbi a nagy volumenű adattárolást teszi lehetővé, utóbbi az elemzésnek és vizualizációnak teremt hátteret. Összegyűjtöttük, mit kell tudni róluk!

Az i2 iBase

Az i2 iBase nagy mennyiségű adat tárolására képes, az adott elemzési területhez rugalmasan illeszkedő struktúrában.

i2: adattárolás és elemzés hatékonyan

Az iBase úgynevezett egyedeket, vagyis entity-ket és a köztük fennálló kapcsolatokat, vagyis a linkeket tárolja.  Az iBase Designer teszi lehetővé, hogy meghatározzuk ezek típusait és attribútumait.

Az iBase amellett, hogy az adatok tárolásának hatékony módját kínálja, számos elemzési lehetőséget kínál az összefüggések felfedésére, valamint különféle keresési funkciói is vannak, melyek más-más helyzetekben tesznek jó szolgálatot. Ilyen például a Quick search vagy éppen az összetett feltételek alapján történő keresés.

Az iBase-ben helyet kapott egy alert funkció is, ami jelez, ha olyan esemény történik az adatbázisban, amiről szeretnénk mielőbb tudomást szerezni: például egy egyedhez új kapcsolat jött létre vagy módosultak a tulajdonságai.  

i2 Analyst’s Notebook

Az i2 Analyst’s Notebookből közvetlenül csatlakozhatunk az iBase-hez: hozzáférhetünk a benne tárolt adatokhoz, kereséseket és összetett elemzéseket is indíthatunk.

Az i2 Analyst’s Notebook kiválóan alkalmas arra, hogy segítségével fény derüljön a csalásokra, visszaélésekre. Nemcsak az ismert mintákat lehet azonosítani elemző funkciói révén, de olyan eseteket is, amelyeket eddig még nem tapasztaltunk, azáltal, hogy a normálistól eltérő jegyeket, viselkedéseket keressük. Ha feltárjuk, hogy mi a megszokott, a normális, fény derül arra is, hogy mi az, ami ettől eltér. Ez az elv sok ágazatot segít hozzá ahhoz, hogy kiszűrje a csalásokat, a bűnüldöző szervek mellett például a bankok, a biztosítók és telekommunikációs cégek is előszeretettel alkalmazzák.

A szoftver segítségével az elemzők képesek egységes képet kialakítani a különböző forrásokból származó adatokból. Segíti a fontos adatok kiszűrését és megértését, számos különféle vizualizációs eszközt kínál a nagy adathalmazok hatékony és gyors megértésére, trendek és viselkedési mintázatok feltárására.

Kíváncsi vagy hogy működik az i2 iBase és az i2 Analyst’s Notebook?

Kattints a részletekért!