Skip to main content

Kutatás

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

Itt a Torkos csütörtök 2018 országos listája

Itt a Torkos csütörtök 2018 országos listája

2018. január 24.

A népi kalendárium szerint Torkos Csütörtök napja minden évben a Hamvazó Szerda előtti csütörtököt jelenti – a böjt hosszú időszaka előtt ilyenkor szabad még egyszer mindenkinek jóllakni. A gasztronómiai egységek hosszú évek óta rendezik meg a maguk Torkos Csütörtökét, akciókkal csábítva széles tömegeket egy jó ebédre, vacsorára. A kezdeményezés utoljára 2016-ban kapott központi kommunikációs támogatást, tavaly megszakadni látszott a hagyomány, az éttermek nem voltak képesek ajánlataiknak a kellő hangerőt egyénileg biztosítani. Ezt az űrt igyekezett rendhagyó adatgyűjtési módszerével 2017-ben betölteni a statisztikai és szöveganalitikai szoftverek vezető hazai fejlesztője és forgalmazója, a Clementine.

’A Google és a Facebook különböző, a Torkos Csütörtökkel kapcsolatos keresőszavakra (pl. torkos csütörtök 2018, torkos étlap, stb.) adott nyilvános találatait dolgoztuk fel gépi szöveganalitikai technológiával. Először kulcsszavak alapján kiszűrtük a nem releváns találatokat (pl. hírek, tavalyi akciók, a Torkos Csütörtök elmaradásról szóló cikkek, nem éttermi oldalak), majd az ömlesztett, szöveges formában rendelkezésre álló keresési eredményeket strukturáltuk az éttermek nevének és - ahol lehetett - az akció tartalmának, időpontjának kinyerésével. A folyamat nagyrészt automatizált, a robotok munkáját elemzőink ellenőrzik.’- avat be a munkafolyamat részleteibe Körmendi György, a Clementine ügyvezetője. A találatokat a cég idén is megjeleníti egy Google térképen, mely a torkoscsutortok.info weboldalon érhető el. A csatlakozni kívánók természetesen akár közvetlenül is elküldhetik jelentkezésüket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A Torkos Csütörtök hivatalos napja idén február 15., de egyes éttermek február 8-án várják kedvezményekkel a torkoskodni vágyó vendégeket.