Skip to main content

Rendezvény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

dataSTEAM meetup márciusban: videó elemzés

dataSTEAM meetup márciusban: videó elemzés

2018. március 10.
Tavaszi meetupsorozatunk középpontjában a nem strukturált adatok állnak: hang, szöveg, kép, videó, azaz minden, amit hagyományos adatbányászati eszközökkel nem tudunk feldolgozni.

Előző meetup-unk alkalmával a hang és a beszéd feldolgozásának technológiáiról volt szó, most pedig a videoanalitika, a videók tartalmának elemzése lesz a téma.

A videó analitika célja időbeli és térbeli események azonosítása és elemzése, automatikusan videó tartalmakon. A képrögzítő technológiák fejlődésének köszönhetően egyre bővülnek az alkalmazási területek: az egészségügytől a kereskedelmen át a bűnmegelőzésig és rendvédelmi területekig számos iparágban már használnak ilyen technológiát. Legismertebb alkalmazások például a rendszámfelismerés, az arcfelismerés, tárgyak követése, viselkedés elemzés és még sorolhatnánk. Ezek közül ismerhetünk meg néhányat közelebbről.

Előadások:

  1. Watson video analitika – Németh Zoltán, Ustream, senior engineering manager
    Az IBM (jelentős részben a Ustream felvásárlásnak köszönhetően) egyre erősebben jelen van az online video piacon, kézenfekvő volt tehát a Watson AI képességeit is bevetni ezen az új területen. Ezt az új technológiát szeretném röviden bemutatni, néhány érdekes esettanulmánnyal. Például a Wimbledoni tenisz mérkőzések elemzése, vagy automatikus klipek készítése a US Openről.
  2. Utcai kamerák rögzített tartalmának elemzése – Boa László, IBM
    Autók súly és méret meghatározása az utcai kamerák képének elemzésével.
  3. Eye tracking módszerek
    Az előadások után lehetőség nyílik informális kapcsolatteremtésre az érdeklődők számára.