Skip to main content

Vélemény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

RÖVIDHÍR KOMMENTÁRRAL - Nem a „digitális isten” proxy-ja az okos turmixgép

RÖVIDHÍR KOMMENTÁRRAL - Nem a „digitális isten” proxy-ja az okos turmixgép

2024. augusztus 26.

A mesterséges intelligencia egyik zászlóshajójának, a kanadai Cohere társalapítója szerint újra kell gondolnunk az MI-kről szóló retorikát. Mit gondol erről munkatársunk? 

LINK: https://techcrunch.com/2024/08/08/cohere-co-founder-nick-frosst-thinks-everyone-needs-to-be-more-realistic-on-what-ai-can-and-cannot-do/

KOMMENT

Az IBM SPSS Modeler – „MI kliens alkalmazás” - kezdő képernyőjét kell megidéznem!

Hello, Nick Frosst! Üdv a fedélzeten nálunk, MI józan gondolkodóknál! Akik munkájukat végezve azt látták, hogy minden, amit évek óta készítenek és működik, varázsütésre MI-vel felruházott lett.

Hogy nem lehet teljesen buborék az MI? Mert nem az! Értéket termel (a „gyenge” MI elég régóta). Mitől részben buborék az MI? Nincsenek céhek, így a tisztességes munkából megélők mellett szép számmal akadnak szerencsevadász projekt-szélhámos MI nagymester aspiránsok. A túlfűtött MI bevezetési versenyben nagyon nehéz megmondani, hogy ki a tisztességes startup, és ki a hullócsillag. A hullócsillagokba fektetett és csóvaként elégő dollármilliók a buborék légüres terének alkotó elemei! Hiú MI ígéretek!

Nick, igazad van! Nem lesz a jelenlegi fejlesztési ösvényeken szuperintelligencia, csak MI villanyszámlát támogató atomerőmű! Az MI kijózanodás elkezdődött, egyes felmérések szerint az átlag konyhai felhasználók nem szeretnék, ha az MI-vel felruházott turmixgép csatlakozna a hely WLAN-hoz, lokációs információt kérdezne le, engedélyt kérne a mikrofonhoz és a közösségi médiához, a megnövelt felhasználói élményért.

De darál -e jeget?

 

Csatlós Béla, szakértő, Clementine