Skip to main content

Vélemény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

RÖVIDHÍR KOMMENTÁRRAL: 4 karma

RÖVIDHÍR KOMMENTÁRRAL: 4 karma

2023. november 29.

A hírekben a talán a kelleténél is többet szereplő OpenAI egyik munkatársa nemrég közzétett egy jóslatot arról, hogyan leszünk tanúi a szuperintelligens AGI (általános célú mesterséges intelligencia) megvalósulásának 2026-ban.

Munkatársunkat kérdezzük, mi a véleménye a felvázolt vízióról?

LINK: https://www.reddit.com/r/singularity/comments/17telqk/openai_capabilities_team_member_gives_very/

A reddit az internet meghatározó közösségi fóruma. A létezők és nem-igazán-létezők szépen megférnek egymás mellett. Macskabéka, űrfa és a lézertojás mind - mind téma. Nem meglepő, hogy a kimondottan izgalmas és aktuális ügyeknek érdemi közössége van; így eshet meg, hogy 1,6 millió tagja van a technológiai szingularitással foglalkozó csoportnak, és egy ezrelékük jellemzően aktív. A közösségben bárki posztolhat bármilyen néven, és így tett MassiveWasabi is, aki 8.600 poszttal és 36.000 karmával (nettó kedvelésként értékelhető metrika) rendelkezik - ami azt jelzi, hogy néha egyetértenek az általa megosztott tartalmakkal.

A bejegyzés témája a GPT rendszerek idővonala, melyben az OpenAI egyik munkatársa, Daniel Kokotajlo leírja, hogy mi a GPT egy lehetséges fejlődési iránya. Röviden összefoglalva, önmagát fejlesztve 2026-ig létrehozza az általános mesterséges intelligenciát.

A Szingularitási fórum mikrokozmoszára hangolva kívántam kiértékelni a hozzászólás tudományos megalapozottságát, jövőlátásának élességét. A valós vagy vélt, valósnak vélt tudás ködén keresztül utazva, sikerült megtalálnom MassiveWasabi egy hozzászólását, ami tökéletes értékelésként, véleményként és végszóként egyaránt:

 

Csatlós Béla, IT Support, Clementine