Skip to main content

Rendezvény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

Kutatók Éjszakája 2019

Kutatók Éjszakája 2019

2019. október 02.

Az előadáson az érdeklődők megismerhették, hogy mivel foglalkozunk a mindennapi munka során, valamint, hogy matematikusként milyen feladatokkal foglalkozhatnának, milyen eszközöket használhatnának.

Az előadás fő témája a data scientist munkakör volt. A szakemberek kompetenciája a szakterület-specifikus tudás, a matematikai (statisztika, valószínűségszámítás) ismeretek, valamint a programozói képesség metszetében áll: nem véletlenül, az adattudósnak szerteágazó és komplex tudással kell rendelkeznie. Kitértünk a Gartner által a 2018-as évben definiált, de a területen már régóta jelenlévő citizen data scientist munkakörre: ezek azok a szakemberek, akik eredetileg más területen dolgoztak, de a munkájukból kifolyólag mégis szükséges különböző modelleket építeniük, az adatokkal foglalkozniuk, ám az algoritmusok megértése, valamint a mély statisztikai elemzés nem elsődleges feladatuk.
Az előadás résztvevői megismerhették az adattudósok feladatait, kompetenciáit. Bemutatásra került a Watson Studio, amely azon felül, hogy egy tipikus adatelemzős/gépi tanulásos/deep learninges projekt minden erőforrását és feladatát egy egységes, könnyen kezelhető felületbe integrálja, a data scientistek számára rengeteg kényelmesen használható modellépítési, illetve adattisztítási megoldást kínál. Ezek használatát különböző adatelemzési feladatokon keresztül mutattuk be. A Watson Studio használatával egy citizen data scientist is képes gyors adattisztításra, hatékony prototipizálásra, valamint a modelleit könnyedén production környezetbe helyezheti.