Skip to main content

Rendezvény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

Milyen egy data scientist munkája a pénzügyi szektorban?

Milyen egy data scientist munkája a pénzügyi szektorban?

2017. augusztus 28.

Rekordszámú jelentkező és négy érdekes és hasznos előadás – ez a meetup mérlege, melyen a következő témákat hallhatták a résztvevők:

  1. Máté Anna, a Clementine elemzője a biztosítási csalások hatásaira hívta fel a hallgatóság figyelmét. Az elemző a gépjármű-biztosítási csalásokkal foglalkozott részletesebben: ezeknek egy részét egyedül követik el, azonban a nagy horderejű csalás-sorozatokat csoportosan hajtják végre. Ezen csoportok jó eséllyel felderíthetők kapcsolatiháló-elemzéssel, melynek felderítésére konkrét példát láthattunk az előadásban.
  2. György Ádám, az OTP Bank elemzési szakértője előadásban ismertetett egy rövid és tanulságos üzleti esetet, amely többek között arról szól, hogy milyen adatelemzési és feldolgozási szolgáltatók vannak jelen a globális piacon; mit kezdhetünk az ilyen szolgáltatásokkal; milyen típusú adatelemzési projekteknél érdemes külső partnert bevonni, valamint, hogy hol tart most az OTP Bank a nemzetközi benchmarkhoz képest elemzői kompetenciában és kapacitásban.
  3. Farkas Bálint, a Microsoft képviseletében az AI, vagyis a mesterséges intelligencia felhasználását mutatta be a bankszektorban: kifejezetten az automatizált ügyintézés, valamint a személyre szabott felhasználói élmény területein. Kitért a hitelesítetten biztonságos felhő alapú megoldásokra, azok előnyeire, lehetőségeire. Bemutatójában prezentálta a cég Azure platformján futó adatbányász alkalmazásait.
  4. Az IBM adatbányász, üzleti elemző és alkalmazás fejlesztésért felelős szakemberek véleményei alapján készítette legújabb platformját, mely a valós életbeli munkafolyamatok jelentős felgyorsítását célozza meg – ezt mutatta be a cég képviseletében Huszti Dániel. A felület legfőbb ereje a kollaboratív tevékenységben és a fejlett analitikai eszközök egyetlen platformba történő integrálásában rejlik. Az előadás során a résztvevők megismerkedhettek az IBM Watson Data Platform ökoszisztémájával és a pénzügyi szektor számára releváns megoldásaival.

Az előadások különlegességét az is biztosította, hogy merőben eltérő megoldásokat láthattunk a data science területén, akár konkurens cégektől is. Mindegyik előadás további beszélgetéseket generált, melyekre a hivatalos program végeztével került sor. 

A meetupsorozatunk hamarosan folytatódik, a következő dátumért és további információért érdemes honlapunkat böngészni: clementine.hu/datastream