Skip to main content

Rendezvény

sajtó csomag

Töltse le a Clementine bemutatkozó anyagát.

SAJTÓKAPCSOLAT

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 1 457 0561
Fax: +36 1 457 0562
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.

dataSTREAM meetup a beszédanalitika területén

dataSTREAM meetup a beszédanalitika területén

2018. február 10.
Február 27-én, kedden délután 15 órakor folytatódik meetupsorozatunk, melyben ezúttal a data science speciális területei: a beszédtechnológia és beszédanalitika lesz a téma.

Február 27-én, kedden délután 15 órakor folytatódik meetupsorozatunk, melyben ezúttal a data science speciális területei: a beszédtechnológia és beszédanalitika lesz a téma.

Az előző évben sikerrel vettük sorra az egyes szektorokban rejlő adatelemzési lehetőségeket, trendeket - méghozzá neves előadók, gyakorlati szakemberek segítségével. A megismert best practice-ek, iparági megoldások rengeteg, a data science iránt nyitott érdeklődőt vonzottak, így nem volt kérdés a folytatás.

Tavaszi meetup sorozatunk középpontjában a nem strukturált adatok állnak: hang, szöveg, kép, videó, azaz minden, amit hagyományos adatbányászati eszközökkel nem tudunk feldolgozni.

Az idei első meetup témája a beszédtechnológia, a beszédanalitika.

A beszédtechnológia ugyanis egyre inkább része a mindennapjainknak: diktálunk a telefonunknak, beszélünk az autónkhoz, elemzik a call centeres beszélgetéseinket, gépi hang fogad minket a vasútállomásokon, és még sorolhatnánk.

Előadások:

  1. Gépi beszédfelismerés – Fegyó Tibor, SpeechTex
    A gépi beszédfelismerés használhatósága és ezzel együtt a használata folyamatos mértékben nő, de várhatóan messze van még az pont, mikor azt mondhatjuk, hogy megoldottuk a feladatot.
    Az előadásban olyan kérdésekre próbálok választ adni, hogy mitől lesz hatékony egy beszédfelismerő rendszer; milyen esetekben lehet és érdemes a nemzetközi piacon is elérhető megoldásoknak alternatívát nyújtani; milyen kihívásokkal kell megbirkózni új területeken történő bevezetéshez.
  2. Beszédanalitika, azaz gépi beszédfelismerés kimenetének szöveganalitikai elemzése és felhasználása – Kovács-Ördög Zita, Clementine
    Az ügyfélszolgálatok napi több száz órás beszélgetései igazi információs aranybányát jelentenek az elemzőknek. De mik is pontosan ezek az értékes információk? Milyen vállalati területeken hasznosítható ez a tudás? És egyáltalán hogyan fogjunk hozzá a feldolgozáshoz, ha hatékonyan szeretnénk mindezt csinálni? Az előadás többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ. Megnézzük mi történik a hívással azt követően, hogy tárcsázzuk az ügyfélszolgálat telefonszámát, illetve, hogy ez a folyamat hogyan modernizálható hang és szöveganalitikai megoldások segítségével. Szó lesz hangvezérelt IVR-ról, call center asszisztens megoldásról, automatikus quality control rendszerről, és persze arról is, hogy mindezek miért hasznosak.
  3. Prozódiai Oktatóprogram – Sztahó Dávid, BME TMIT
    A természetes beszédkommunikációhoz hozzátartozik a helyes prozódia. A Prozódiai Oktatóprogram olyan audió-vizuális CAPT szoftver, amely a hallássérültek, kochleáris implantáltak vagy valamilyen beszéd rendellenességben szenvedő gyermekek beszédtanulásában valamint nyelvtanulásban nyújthat segítséget a prozódia helyes elsajátításához vizuális és hallási visszacsatolással. Az előadás során a közönség megismerheti a szoftver funkcionalitását, annak elvégzett hatástanulmányát nagyothalló gyermekeknél, valamint a web-es implementációjának prototípusát.

A rendezvény ingyenes.

Jelentkezni lehet e-mail-ben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a https://www.meetup.com/Budapest-dataSTREAM-Meetup-Series/events/247732675/ oldalon.