Kapcsolódó termékek

Hálózatvizualizáció

Kapcsolódó tartalmak

TERMÉKBEMUTATÓ

Ismerje meg az alkalmazásban rejlő lehetőségeket a Clementine munkatársainak tolmácsolásában!

Részletek »

AJÁNLATKÉRÉS

Kérésére egy, az Ön igényeire szabott megoldást állítunk össze.

TERMÉKOKTATÁS

A Clementine szakemberei akár helyszíni oktatás keretein belül is felkészítik munkatársait az alkalmazások leghatékonyabb használatára.

RENDEZVÉNYEK

A Clementine által szervezett rendezvények bemutatják az adatbányászat és az adat tudomány legfrissebb trendjeit, fejlődésük irányát.

HÍREK

i2 iBase

Az i2 iBase kiváló megoldás nagy volumenű adat tárolásához és -elemzéséhez.

A hálózatelemzéssel foglalkozó cégek és szervezetek az adatok mennyiségének folyamatos növekedésével általában eljutnak egy olyan szintre, amikor már nem különálló file-ok, illetve chart-ok formájában szeretnék tárolni az eddig összegyűjtött adatokat illetve az elkészített elemzéseket. Kiváló megoldás a központi tárolásra az IBM i2 iBase. Az iBase olyan adatbázis alkalmazás, amely speciális, az adott elemzési területhez rugalmasan illeszkedő formában tárolja az elemzésekben előforduló egyedeket (entity) és a köztük lévő kapcsolatokat (link). Az iBase Designer segítségével tudjuk meghatározni az adott iBase adatbázis sémáját, vagyis az adatbázisban tárolandó egyedek és kapcsolatok típusait és összes tulajdonságát.

Az így létrehozott, majd feltöltött adatbázisban ezután könnyen megtalálhatjuk azokat az összefüggéseket is, amelyekre egyedi file tárolás esetén nem volt lehetőség. Keresés többféle funkcióval lehetséges, kezdve a legegyszerűbb Browse vagy „Quick search” opciókkal, de megadhatunk egészen összetett feltételeket is (Query).

Az iBase azon túl, hogy egyedeket és kapcsolatokat tartalmazó adatbázis, rendelkezik számos elemzési funkcióval is. Létre tudunk hozni seteket, amelyek az egyedek vagy kapcsolatok egy-egy csoportját tartalmazzák, így később lehetőség van ezen set-ek elemeire közös műveleteket alkalmazni (pl. egy adott set elemeit törölni). Ha valamilyen hiba folytán ugyanaz az elem többször bekerül az adatbázisba, ezeket, ha akarjuk, összevonhatjuk.

Az iBase adatbázishoz egy időben több felhasználó is csatlakozhat, különböző jogosultságokkal. Hasznos lehet még az „Alert” funkció, amely értesítést küld, ha a beállításának megfelelő esemény történik az adatbázisban.

i2 iBase és Analyst’s Notebook
Mivel az iBase funkciója elsősorban az adatok központi tárolása, amikor alaposabb elemzésre vagy chart-ok létrehozására van szükség, ezt az iBase-hez kapcsolódni képes i2 Analyst’s Notebook segítségével tehetjük meg. Az iBase-ből az egyedek tetszőleges kapcsolati mélységig kiemelhetőek az i2 Analyst’s Notebook chart felületére. Ott ezután elvégezhetjük a szükséges elemzéseket. Ha az Analyst’s Notebook-ban ezeken az elemeken az iBase sémához illeszkedő változtatást végzünk (pl. adott tulajdonság értékének átírása vagy új egyed/ kapcsolat létrehozása), akkor ez a változtatás rögtön megjelenik az adott iBase adatbázisban is. Összefoglalva: a két termék jól kiegészíti egymást, mindenképpen javasolt őket együtt használni.

KAPCSOLAT

CLEMENTINE
Cím: 1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.
Tel: +36 1 457 0561
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© Clementine /// Minden jog fenntartva!

Priorizált ügyfélmegkeresések

Az OTP ügyfélszolgálatára beérkező megkeresések priorizálását egy gépi tanulás technológiát használó szöveganalitikai rendszer végzi. Alkalmazásával a tehermentesített ügyintézők helyett egy virtuális asszisztens végzi a válaszadást, jelentősen csökkentve az egy-egy ügy kezelésére fordított időt.

Priorizált ügyfélmegkeresések

Az OTP ügyfélszolgálatára beérkező megkeresések priorizálását egy gépi tanulás technológiát használó szöveganalitikai rendszer végzi. Alkalmazásával a tehermentesített ügyintézők helyett egy virtuális asszisztens végzi a válaszadást, jelentősen csökkentve az egy-egy ügy kezelésére fordított időt.

Aktualitások

Hallgassa meg szakmai podcastunkat, lapozzon bele magazinunk legfrissebb lapszámába, vagy olvassa el legfrissebb híreinket!

Legújabb magazinunk