Skip to main content

Oktatás és rendezvények

Meetup

A Clementine által időszakosan rendezett adattudományi meetuprendezvényeken a szakma jelen és jövő generációját képező szakemberek, érdeklődők találkoznak. A rövid, egy-egy konkrét téma köré szerveződő előadások elsődleges célja, hogy bemutassák a data science termékek és megoldások gyakorlati hasznosításának lehetőségeit.

A Clementine meetupsorozat célja, hogy minőségi információszerzéssel segítse a jövő generációt, felkeltse a fiatal, tehetséges fiatalok érdeklődését a data science megoldások, az adatelemzői szakmai iránt. Az évente hat alkalommal megtartott meetup minden esetben más-más szektort vizsgál, az ott jelentkező adatelemzési megoldásokat, lehetőséget gyakorlati szakemberek, iparági szakértők mutatják be az érdeklődőknek. Ezáltal első kézből ismerhető meg, hogy a napjainkban keletkező hatalmas mennyiségű adatot hogyan dolgozzák fel a vállalatok, milyen következtetések vonnak le, valamint hogyan fejlesztik ezáltal szolgáltatásaikat.

Az előadások után lehetőség nyílik informális kapcsolatteremtésre az érdeklődők számára. 

Adatelemzés a rendvédelem és csalásfelderítés szolgálatában

Időpont: 2019. március 28. 15 órától
Helyszín: LOFFICE

A versenyszférában az analitikai eszközöket hosszú évek óta alkalmazzák a hatékonyság és biztonság növelésére, a döntéshozatal optimalizálására. Ha a bankunk szokatlan pénzmozgást észlel, akár azonnal telefonon értesít bennünket, a biztosítók valós időben elemzik a beérkező kárigényeket, hogy megelőzzék a csalásokat, amihez akár a telefonhívások tartalmát is feldolgozzák. Ezek a technológiák a rendvédelem és csalásfelderítés területén is hatékony segítséget jelenthetnek.

Programunkból:

Körmendi György, Clementine
Az üzleti szektorban működő cégek – bankok, biztosítók, telekommunikációs vállalatok – már nagyon régóta alkalmaznak különféle adatelemzési technológiákat az ügyfelek viselkedésének előrejelzésére, csalások felderítésére és megelőzésére. Mára pedig a hihetetlen ütemben növekvő adatmennyiségnek köszönhetően technológiák és módszerek széles tárháza elérhető az „egyszerűbb” hálózatvizualizációs alkalmazásoktól a szövegbányászati módszereken át a mesterséges intelligencia alkalmazásokig. Az előadásban áttekintjük, hogyan állítható hadrendbe a mesterséges intelligencia és az elemző technológiák, valamint bemutatunk néhány esettanulmányt is.

Gergely Norbert és Hegedüs Pál, Clementine
A cégek kapcsolatai hálójának és akár annak múltjának elemzése rengeteg értékes információval szolgálhat: az innen kinyert adatok felhasználhatók a fiktív cégek azonosításában, bedőlés vagy csőd előrejelzésében, hitelbírálatban és még sorolhatnánk. Egy ilyen adatbázis az i2 Analyst’s Notebook képességeit kihasználva hatékony eszköz a csalások és akár bűncselekmények felderítésében és megelőzésében.

Lóderer Balázs, Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely
Korunk társadalmait az információkhoz való hozzáférés és ezen belül is a közösségi média megjelenése alapjaiban formálja át. Kereséseink, érdeklődési preferenciáink az online térben statisztikailag is nyomon követhetők. A nézettségi szokások, ismeretségi hálókról szóló adatok új távlatokat nyitottak meg a szociológia, a pszichológia, a közgazdaságtan, a marketing és a hadtudomány világában is. Ezen adatok strukturálása, összefűzése, valamint elemzése egy merőben új módszertant követel meg. A hadtudomány szemszögéből a közösségi média alapú információgyűjtés, a SOCMINT (social media intelligence) tevékenység, illetve az ellene való védekezés mára megkerülhetetlenné vált.

Feliratkozás hírlevélre


Meetup

Tanfolyam
2022-09-20 – 2022-09-21
1115 Budapest, Bartók Béla u. 105-113.
225 000 + ÁFA / fő
Rendszerkövetési bónusz

Személyes adatok

Levelezési cím

Számlázási cím